Primavetrendelo.hu / Állatorvosaink / Dr. Bánfi András
Dr. Bánfi András
Dr. Bánfi András
kisállatgyógyász baleseti- és ortopédia sebész szakállatorvos
Orvosi iskolák
Állatorvos-tudományi Egyetem
Gyakorlat / Rezidens
Állatorvos-tudományi Egyetem Sebészeti és Szemészeti Tanszéke, Hannoveri Egyetem, PrimaVet Kisállat-Rendelőintézet vezetője
Speciális szakterületek
ortopédia- és traumatológiai esetek (kereszteződő szalag szakadások, térd izületi műtéti megoldások – TPLO- törések)

1985-ben fejezte be az Állatorvos- Tudományi Egyetemen a tanulmányait, ahol a Sebészeti és Szemészeti-valamint a Kórbonctani Tanszékén készítette el a diplomadolgozatát a daganatok egy eddigieknél kevésbé fájdalmas és veszélyes vizsgálati módszeréből, "A daganatok vékonytűaspirációs cytodiagnosztikája" címmel.

1985-1992 Még ebben az évben felvették a Sebészeti és Szemészeti Tanszék és Klinika oktató állatorvosai közé. Itt a Kisállatok Kórházában dolgozott 1992- ig. Ez idő alatt a számos műtéti eljárás megismerése és begyakorlása mellett a hallgatók sebészeti és szemészeti gyakorlati oktatásából is kivette a részét.

Számos német-ausztriai- és svájci kongresszuson vett részt, előadást tartott többek között Bécsben és Lipcsében. Kezdeti kutatott témái a csontdaganatok és az ízületi porcleválás mellett a kereszteződő szalag szakadásának műtéti megoldásai voltak. Később a számára oly hangsúlyos traumatológiai és ortopédiai kérdések mellett többek között az idős állatok megbetegedéseivel, gerontológiai kérdésekkel foglalkozik, szakértője lett a Pfizer gyógyszergyár állatorvosok számára kidolgozott geriátriai programjának, amit "Pfizer Szenior Egészségprogram" címmel publikáltak, és egy magyarországi előadókörút keretében az ország számos pontján megtartott konferenciákon előadott.

1984- be 6 hetes, 1989-ben 4 hetes hannoveri egyetemi továbbképzésen vett részt.

1997 óta rendszeres résztvevője Németországban és Svájcban a DVG, és a Baden-Badenben megrendezésre kerülő évi konferenciáknak. Gyakori hallgatója az Osztrák Állatorvosi Kamara salzburgi és bécsi szakkonferenciáinak. Az azóta eltelt időben folytatva a külföldi kongresszusokon való részvétel mellett az egyre erősödő színvonalú állatorvosi kongresszusok állandó részvevője és előadója Zsoldos László dr.-al. Számos megyei kamarai konferencia rendszeres meghívott előadója.

1990-ben a Prim-A-Vet KFt alapító tagja, és a beinduló állatkórházi munkában eleinte csak másodállásban vesz részt, majd egy égy év múlva már főállásban , kilépve az egyetem kötelékéből.

Publikációk: a MAL ban 4 eddig megjelent cikke mellett (legújabb, társszerzőként: "Veleszületett patellaficam újszülött csikóban") a kisállatpraxisban 4 írása, valamint társszerzőként az amerikai "Oncology" című nemzetközileg is elismert szakfolyóiratban "Free Radical and Antioxidant Properties of Blood and Lymph Nodes of Healthy Dogs and Dogs with Lymphoma" (A szabadgyök-reakciók és az antioxidáns védekezés elemeinek vizsgálata egészséges és lymphomás kutyákban) címmel jelent meg munkája. Nem állatorvosoknak szóló, ismertető cikkei 9 éven át jelentek meg a Blikk című napilap állatorvosi rovatában heti rendszerességgel, és állatorvosi rovatot vitt a Calypso rádióban 7 éven át, havi rendszerességgel.

1996- ban az első budapesti kamarai választásokon az Állatorvosi Kamara Budapesti Szervezetének etikai bizottsági tagjává választották, mely mandátumot a 2000-ben megtartott új választáson megújították.

2004-től a kamara Szakmai és Továbbképzési Bizottságának tagja, feladatai közé tartozik az egyre népszerűbb évenként megrendezendő szakmai konferencia megszervezésében való aktív részvétel is. Egyéb konferencia sorozatok szervezésében is részt vesz, mint pl.: a félévenként megrendezésre kerülő "Prima-Katedra" előadás sorozat, vagy az évenkénti Hungarovet-Hungaromed Állatorvosi Konferencia. Elvégzett tanfolyamok, továbbképzések: állatorvosi és embergyógyászati csontsebészeti "AO" kurzus, röntgenológiai továbbképzés I-IV. A 2003-ban másod-, szakosító diplomát szerzett "kisállatspecialista szakállatorvosként" mely egyetemi, 6 féléves, diplomamunkával és államvizsgával végződő postgraduális képzés volt. A 2002-ben megalakult Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület két ciklusban megválasztott alelnöke.

A Magyar Állatorvosi Kamara Országos Küldöttgyűlése "az év állatorvosa Magyarországon 2009" címmel tüntette ki.

Ismerje meg doktorainkat!
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20.00 óráig tart nyitva!
Ügyeleti jellegű nyitvatartás: hétköznap 20.00-22.00 óráig, szombaton és vasárnap (ünnepnapokon) 9-20.00 óráig.
UH, MRI, CT, endoszkópos vizsgálatra, neurológiai , ortopédiai, egzotikus szakrendelésre kérjen telefonon időpontot!
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri