Primavetrendelo.hu / Olvasnivalók / Dr Bánfi/Dr Donka blogja
A féreghajtás jelentősége
A féreghajtás jelentősége
2015-01-09
Kutyák és macskák parazitás fertőzöttségének elterjedtségére nézve egy minap közzétett statisztika szerint az európai országok közül az utolsók közé tett bennünket, magyarokat.

Kutyák és macskák parazitás fertőzöttségének elterjedtségére nézve egy minap közzétett statisztika szerint az európai országok közül az utolsók közé tett bennünket, magyarokat.

Általam is megfigyelt tény, hogy a kutya-, macska-, más kedvencállatot tartó emberek nem ismerik fel a lehetséges féregfertőzéseket és a féreghajtások fontosságát. Általában a veszettség oltáskor az állatorvos tanácsára kérik csak a féreghajtást. Ez a tény azért is fontos és érdekes, mert ugyanakkor ugyanezen emberek más betegségek (főleg a vírusos) felől meglehetősen pontos ismeretekkel rendelkeznek, az oltások fontosságát is felismerik. Sokan intézik el a féreghajtást azzal, hogy évente egy-két alkalommal erősen fűszeres, vagy fokhagymás ételeket etetnek az állattal.

Mindez sajnos nem elegendő, mint ahogy az sem, ha megfelelő hatásszélességgel rendelkező szert évi egy alkalommal adnak be egy lakásban tartott kutyának.

Ma úgy tartjuk, hogy a lakásban tartott (netán az ágyba is időnként bekéredzkedő) állatot minimum negyedévente, kertben tartott állatot félévente kezeljük megfelelő minőségű és hatású féreghajtó gyógyszerrel.

Fontos ez nem csak az állat egészsége szempontjából, hanem a magunk védelme érdekében is, hiszen ezen fertőzések némelyike emberre is ártalmas, különösen a homokozókba ürítő macskák-kutyák által a gyermekeink lehetnek kitéve parazitás fertőzésnek. Fontos tehát egy kis figyelmet és energiát a férgesség okozta betegségek megelőzésére is fordítanunk, állataink és a magunk érdekében is!

Dr. Bánfi András állatorvos

Cikkkategóriák
Röviden blogunkról
Dr Bánfi András 2009-ben az év állatorvosa díjat nyerte el. Rendelőintézetünk egyik közkedvelt állatorvosa. Blogjában a Nálunk megforduló érdekes eseteket, betegségeket mutatja be, melyek hasznos információval szolgálhatnak megelőzésben vagy utókezelésben a tulajdonosoknak.
Legutóbbi írásaink
Koronavírus
2020-03-24
Nyúl SOS
2019-04-18
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20.00 óráig tart nyitva!
Ügyeleti jellegű nyitvatartás: hétköznap 20.00-22.00 óráig, szombaton és vasárnap (ünnepnapokon) 9-20.00 óráig.
UH, MRI, CT, endoszkópos vizsgálatra, neurológiai , ortopédiai, egzotikus szakrendelésre kérjen telefonon időpontot!
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri