Primavetrendelo.hu / Olvasnivalók / Dr Bánfi/Dr Donka blogja
Sérvek
2015-03-19
Leggyakrabban a külső sérvekkel, azon belül is a kutya köldöksérvével találkozik az állatorvos. /A belső sérvek is előfordulhatnak, (pl.: rekeszsérv) de ezek kialakulásához jelentős fizikális trauma kell, és ritkán találkozunk vele, macskánál gyakoribb./
Rizikós műtétek, műtéti rizikó állatokon
2015-03-19
Ahogy az altatás mind biztonságosabbá válik, egyre jobb altatószereket és gépeket, fejlett őrző monitorokat tudunk a kisállat praxisban is használni, komolyabb klinikákon külön aneszteziológus asszisztens, vagy orvos végzi az altatásokat műtét közben, úgy nő meg azon állatbetegek köre, amelyek altatásra alkalmasnak bizonyulnak.
Artroszkópia
2014-11-19
Az artroszkópia, vagyis az ízület tükrözése, egy minimális műtéti heget okozó, ún. minimál invazív eljárás, amely az ízületen belüli sérülések diagnosztizálását és kezelését teszi lehetővé. A műtét során mindössze három kisebb folytonossági hiány keletkezik, amin a kamerával és a monitorral összekötött optikát és a speciális (harapó, stb.) műszert vezetik fel. A műtét ideje is mindössze 15-40 perc.
MRI diagnosztika
2014-11-19
2012. szeptember 1-től elindult Budapesten egy olyan új képalkotó diagnosztikai szolgáltatás, amiről állatgyógyászati vonalon eddig keveset hallottunk. Klinikánkon nem csak saját betegeken, hanem kollégák által küldött betegeken is elvégezzük a vizsgálatokat.
Tudnivalók a műtéti rendszerről
2014-11-19
A műtét komoly beavatkozásnak számít minden esetben, még akkor is, ha az rövid, és egyszerűnek tervezett. Ennek megfelelően fel kell készülnünk rá. Először is fontos tudni, hogy állatoknál a műtétek 99%-a altatásban történik. Ennek oka legfőképp az, hogy a betegeink nem értik mi történik velük, számukra ez egy ijesztő beavatkozás, a fájdalom és a rémület okozta sokkot teljesen el kell kerülnünk, ami megfelelő nyugtatással illetve ezután altatással lehetséges.
Cikkkategóriák
Röviden blogunkról
Dr Bánfi András 2009-ben az év állatorvosa díjat nyerte el. Rendelőintézetünk egyik közkedvelt állatorvosa. Blogjában a Nálunk megforduló érdekes eseteket, betegségeket mutatja be, melyek hasznos információval szolgálhatnak megelőzésben vagy utókezelésben a tulajdonosoknak.
Legutóbbi írásaink
Koronavírus
2020-03-24
Nyúl SOS
2019-04-18
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20.00 óráig tart nyitva!
Ügyeleti jellegű nyitvatartás: hétköznap 20.00-22.00 óráig, szombaton és vasárnap (ünnepnapokon) 9-20.00 óráig.
UH, MRI, CT, endoszkópos vizsgálatra, neurológiai , ortopédiai, egzotikus szakrendelésre kérjen telefonon időpontot!
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri