Primavetrendelo.hu / Olvasnivalók / Dr Bánfi/Dr Donka blogja
Kullancsok okozta kutya betegségek
2018-04-11
A jó idő beköszöntével sajnos nem csak megérkeztek a kullancsok is. Ezek az apró vérszívók komoly, akár életet veszélyeztetőbetegséget is terjeszthetnek. A hangsúlyt a megelőzésre kell fektetni, mint sok más esetben is (például szívférgesség).
Külső élősködő elleni védekezés lehetőségei kutyákon
2018-04-11
Napjainkban számtalan lehetőség van arra, hogy távol tartsuk kutyáinktól a zavaró és betegségeket terjesztő bolhákat, kullancsokat, szúnyogokat. Sőt, léteznek már olyan készítmények is, melyek akár belső élősködők, akár szívférgesség ellen is hatékonyak. A választék már-már zavaró lehet, ezért szeretnénk az alábbi cikkel segíteni a döntést.
Csokoládé mérgezés kisállatainkban
2018-01-25
Mikulás és karácsony közeledtével egyre aktuálisabb kérdés az, hogy adhatunk-e kedvencünknek csokoládét vagy kakaópor tartalmú édességet.
A csokoládé mértéktelen emberi fogyasztása is járhat nem kívánt hatásokkal, kisállatainkban viszont igen kis mennyiség is mérgezést okoz.
Toklász, amilyen kicsi, olyan bosszantó
2017-06-15
Sok kutya és macskatartó életét keseríti meg ez a néhány cm hosszúságú növényi rész, amely az egérárpa nevű gyomnövény kalászának darabja. Vége rendkívül hegyes, aminek köszönhetően csak egy irányba, előre tud mozogni. Probléma akkor adódik, ha növényi rész az állat, jellemzően kutya ujjai közé, külső hallójáratába kerül és ott tör utat magának.
Xilit mérgezés kutyában és görényben
2017-01-09
Egyre több egészségtudatos háztartásban található meg a xilit (nyírfacukor), mint a finomított cukor alternatívája. A xilitet eleinte nyírfából vonták ki,de a megnövekedett igény miatt akár kukoricaszárból is elő tudják állítani. A cukorral összehasonlítva emberekre számos előnnyel rendelkezik: nem emeli meg a vércukorszintet hirtelen, nem roncsolja a fogakat és kalóriaértéke is jóval kedvezőbb (de nem nullkalóriás).
Cikkkategóriák
Röviden blogunkról
Dr Bánfi András 2009-ben az év állatorvosa díjat nyerte el. Rendelőintézetünk egyik közkedvelt állatorvosa. Blogjában a Nálunk megforduló érdekes eseteket, betegségeket mutatja be, melyek hasznos információval szolgálhatnak megelőzésben vagy utókezelésben a tulajdonosoknak.
Legutóbbi írásaink
Koronavírus
2020-03-24
Nyúl SOS
2019-04-18
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20.00 óráig tart nyitva!
Ügyeleti jellegű nyitvatartás: hétköznap 20.00-22.00 óráig, szombaton és vasárnap (ünnepnapokon) 9-20.00 óráig.
UH, MRI, CT, endoszkópos vizsgálatra, neurológiai , ortopédiai, egzotikus szakrendelésre kérjen telefonon időpontot!
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri